Vimeo

Vimeo

Vimeo = Movie, de letters die gehusseld zijn door Jake Lodwick en Zach Klein. Deze ondernemers zijn in 2004 gestart met hun online platform gericht op het online publiceren van video’s. De ondernemers hebben de letters MOVIE in een andere volgorde gezet en zo kwam de naam Vimeo ter sprake. Iedereen kent youtube, maar Vimeo is een vergelijkbaar platform. In tegenstelling tot Youtube kun je als gebruiker rustig door de website van Vimeo surfen zonder dat je continue wordt geconfronteerd met commerciële reclames. Het uploaden van video’s is geheel gratis als je gebruik maakt van de versie waarbij het mogelijk is video’s te uploaden tot 500 mb’s. Na betaling is het mogelijk tot 5GB per week te uploaden. De geüploade video’s zijn te delen met je vrienden kring.

Wat zijn dan de mogelijkheden als zakelijk gebruiker?

Als zakelijke gebruiker zijn er meerder opties.

Publiceren van video’s

Je potentiële klanten kennis laten maken met je bedrijf kan op bijna geen mooiere manier dan met een bedrijfsfilm. In tegenstelling tot Youtube is Vimeo de professionele variant. Als gebruik van Vimeo laat je een goede indruk achter bij je potentiële klanten.

Netwerk

Als zakelijke gebruiker is het mogelijk de geüploade video’s te delen met je doelgroep ofwel potentiële klanten. Dit kan door middel van een netwerk waarover je moet beschikken. Het upgrade van je netwerk kan op een eenvoudige manier, namelijk het importeren van je G-mail of Yahoo contactenlijst.

Eigen kanaal

Bij Vimeo is het een optie om een kanaal te maken. Dit is te vergelijken met de hashtag op Twitter. In een kanaal komen namelijk video’s met hetzelfde onderwerp bijeen. Dit maakt het eenvoudig om gericht met je doelgroep te communiceren. Geïnteresseerden in het onderwerp kunnen je namelijk zien in het kanaal.

Voordelen van Vimeo Alle voordelen die Vimeo je te bieden heeft zet ik nog even op een rijtje.

– Vimeo maakt weinig gebruik van advertenties. Jouw video staat dus centraal. – Vimeo heeft een professioneler publiek in vergelijking tot platformen als Facebook en YouTube. De kwaliteit van video’s is dus hoog. – Mobile is goed geregeld waardoor je ook op een smartphone jouw bedrijfsfilm kunt afspelen. (Trip, 2015)

Het enige nadeel is dat gebruikers moeten betalen om een plus member te worden. Indien je geen plus member bent is Vimeo leuk, maar helaas geen serieus zakelijk platform.

Wie zijn dan de gebruikers? Vimeo heeft maandelijks 100 miljoen bezoekers en ongeveer 250.000 websites gebruiken Vimeo om video’s te delen. (ketterij, 2014)

Vanwege de professionele uitstraling, het publiek en de kwaliteit van de online gebrachte video’s behoort de professionele filmer tot de doelgroep van Vimeo. Doordat Vimeo abonnees aan zich bindt, weert zij de onprofessionele bezoekers met ‘’negatieve’’ intenties. Hiermee bedoel ik de op YouTube bekende negatieve reacties.

Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen op zakelijk gebied met het gebruik van Vimeo! Heb je tips over bijvoorbeeld het inzetten van Vimeo voor je bedrijf zonder commercieel over te komen?

Bibliografie Almexx b.v. (sd). Bedrijfsfilm zoals het hoort. Opgeroepen op december 28, 2016, van Almexx b.v. online conceptontwikkeling: http://www.bedrijfsfilmzoalshethoort.nl/vimeo ketterij, B. v. (2016, december 28). Welk online video-platform past bij jouw organisatie? [infographic]. Opgeroepen op september 27, 2015, van Frankwatching: http://www.frankwatching.com/archive/2014/06/28/haal-het-maximale-uit-online-video-de-mogelijkheden-op-een-rij-infographic/ Trip, P. (2015, februari 19). Wat is de beste plek voor je video: YouTube, Vimeo of Facebook? Opgeroepen op december 27, 2016, van Frankwatching.nl: http://www.frankwatching.com/archive/2015/02/19/wat-is-de-beste-plek-voor-je-video-youtube-vimeo-of-facebook/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s